torsdag den 21. oktober 2010

CAPTCHA - god bless!

Vi er alle enige om at SPAM robotter er noget djælen har opfundet. Det samme kan man efter min overbevisning sige om CAPTCHA. CAPTCHA (Completely Automated Public Turing-test to tell Computers and Humans Apart) er et antihacker- og digitaliseringssystem , som fungerer ved brug af et billede/ billeder af ord med forvreden tekst, som internetbrugere skal anvende for at få adgang til en internettjeneste.

Jeg har normalt syn, er god til læse og betragter mig selv som temmelig IT kyndig. Ikke desto mindre oplever jeg gang på gang at være ude af stand til at afkode disse CAPTCHA billeder jeg får på Google og mange andre sites. Jeg er simpelt hen ikke i stand til at afkode billederne.

Panisk trykker jeg på refresh knappen i håb om at det næste billede er noget jeg kan afkode. Ofte må jeg give op. Jeg gider ikke. Skal noget andet.

Sådan er det vel ikke på dit website? Bruger du CAPTCHA? Hvis du gør så bør du måske gen-tænke det. Jeg vil vædde på du mister en del sign-ups/feedback eller hvad du beder brugeren om at indtaste.

Hvad med at lave en sjov alternativ løsning. Her en feedback form fra et fotosite:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar