fredag den 30. september 2011

Marketing automation handler om proces og organisation (og kun lidt teknik)

Hvis du går med overvejelse om at anskaffe dig et marketing automation system så husk ikke at blive teknologi blind. Teknologien er sekundær. Jeg gentager; teknologien er sekundær.

Der findes masser af løsninger derude. Nogle er dyre, andre billigere. Nogen har flere features andre færre. Det er ikke her du skal starte. Du skal naturligvis vide hvad der er muligt teknisk og vælge en brugervenlig platform, men der vigtigste er at du starter med at kigge på din forretning. Se strategisk på din salg og marketing proces.

Lead
Hvordan ser et ideelt lead ud for salg? Hvilke karakteristika har et ideelt lead? Er det en økonomichef i en virksomhed med mere end 20 ansatte og en omsætning højere end 35 millioner kr.?


Købsproces
Dernæst, hvordan ser kundens købsproces ud? Hvilket materiale skal du tilbyde kunden i de forskellige faser? Er det whitepapers, webinars, tradeshows? På den måde kan du udvikle det indhold der skal til at understøtte kundes grundlag for at vælge dig.


Leadhåndtering
Overvej desuden hvordan et lead skal styres igennem din organisation. Laver du leadscoring som sender leadet til en lead ejer i salg direkte i CRM systemet? Sker dette fuld automatisk eller skal du have en manuel vurdering på?

De virksomheder der har størst succes med marketing automation starter ikke med at vælge en teknologisk platform. De starter derimod med at se på proces og organisation.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar