fredag den 13. juli 2012

Track and trace tjenester og marketing

Track and trace pakketjenester er fine men de mangler alle en ting - at fortælle mig hvornår pakken forventes at ankomme på min adresse.


GLS, UPS osv. kan fortælle mig at min pakke nu er i Hamburg, Kolding osv. Fint nok, men jeg dybest set ligeglad om pakken er i tolden, i en lastbil mellem Fyn og Sjælland eller på fordelingscentralen i Glostrup.

Det der interesserer mig er hvornår pakken ankommer på min adresse.

Her adskiller Apple sig nok en gang.

Jeg har bestilt en vare i deres webshop.

Jeg får en SMS omkring min pakke og forventet leveringsdato = god service = forventningsafstemning.Alt for mange webshops skriver blot et track and trace nr. i bekræftelsesemailen og så skal jeg som kunde selv gå ind på en side - f.eks Postdanmark og finde min pakke.

Hvorfor ikke bygge det ind som en service at kunden automatisk får en email/SMS omkring faktisk leveringstidspunkt.

Apple og en række andre  - f.eks Amazon tilbyder det.

Langt fra alle webshops tilbyder det og det er en skam.

Serviceoplevelsen er meget bedre.

Købprocessen starter online og slutter med et fysisk produkt.

At fortælle mig hvornår varen kommer er en del af købsoplevelsen.

Det er butikkens/webshoppens ansvar at sikre den.

1 kommentar:

  1. Jeg er meget enig. I samme boldgade kan man fremhæve Elgigantens udemærkede service når man har købt sin vare med levering på et senere tidspunkt.

    Jeg modtog netop denne SMS fra Elgiganten:
    Kære kunde - Husk at du Onsdag den 01.08 mellem 08:00 og 13:00, får leveret dine varer fra Elgiganten. Husk at du skal være hjemme i det aftalte tidsrum.

    Her hjælper de jo mig med at huske aftalen omkring levering samt tidspunkt og samtidig hjælper de derved dem selv og fragtmanden, i og med at der er bedre chance for at jeg er hjemme til at modtage varen.

    SvarSlet