fredag den 19. april 2013

Assumptions - the mother of all fuck ups!

I både erhvervslivet som privat træffes mange store beslutninger ved at man springer direkte i "på hovedet. " Ofte er resultatet af hovedspringet at man skal vælge om efter en hård landing.

Lad mig komme med et par eksempler:

Uddannelse
Jeg kender rigtigt mange der har valgt en uddannelsesretning for efter få mdr eller år skifter fordi det ikke var hvad de forventede. Jeg falder selv i den kategori da jeg i sin tid droppede jura studiet efter blot 1 år. Så om nogen er jeg kvalificeret til at give råd ;).

Helt generelt: Hvorfor vælge et studie uden at teste af om resultatet = et job hvor du anvender uddannelsen - er noget for dig?

Hvis du kan bruge 5 år af dit liv på at læse, ikke have nogen nævneværdig indkomst i den periode, trække på det offentlige osv.  så kan du også arbejde gratis en måned eller to i en branche du regner med at arbejde i som en konsekvens af dit studievalg.

Universiteter kunne begrænse optag af studerende ved at sætte krav til antal timer brugt i den pågældende branche for at de bliver optaget på studiet.

Virksomhed - Test dit projekt i mindre skala
På samme måde kan man som virksomhed teste et projekt af i mindre skala inden man launcher full scale. Få dine mest risikofyldte formodninger testet først. Hvad skal der ske for at dine antagelser bliver til virkelighed?

Kan du teste dit marked med en beta, et test produkt eller andet der får kvalificeret dit valg?

Offentlig institutioner

Mon ikke også den nuværende regering kunne teste deres formodning om heldagsskole inden de ruller fuld skala?

Hvorfor bygger man alle supersyge huse samtidigt? Var det ikke en ide at starte med et projektet og så anvende den viden man får der til det næste projekt?

Jeg tror der kunne læres en hel del.

I det omfang du kan kontrollerer fremtiden behøver du ikke bruge tid på forudse den.

1 kommentar:

  1. BetMGM to acquire online sports betting operator BetMGM in $5B deal
    BetMGM has agreed to buy 안동 출장안마 online 강릉 출장마사지 sports betting operator BetMGM in a deal 전라남도 출장안마 valued at over $5.6 광명 출장샵 billion. 충청남도 출장안마

    SvarSlet