søndag den 4. august 2013

Skal vi danse?

Jeg har brugt lidt tid på amino.dk i weekenden - et community primært for mindre virksomheder og iværksættere.

Her er langt størstedelen af indholdet skabt af brugerne og giver utrolig stor værdi for brugerne af sitet. Man kan få gratis råd, tips og tricks osv.  Har du spørgsmål til revision kan du finde svar. Skal du bruge kapital til din virksomhed er det også en mulighed. Der findes rigtig mange gode sektioner.

Sitet er en platform hvor man helt sikkert kan lave forretning på at hjælpe andre. Som ekspert og rådgiver får du måske ikke betaling på den korte bane (og slet ikke af alle), men ved at hjælpe brugerne med deres spørgsmål kan du positionere dig selv som ekspert indenfor et givent felt.

Martin Thorborg og de øvrige folk på Amino har gjort det rigtig flot. De har skabt noget af stor værdi for brugerne og helt sikkert også for dem selv som ejere af community platformen.

Ved at have en base med tusindvis af brugere er det meget nemmere at skabe opmærksomhed om et nyt produkt. Eksempelvis regnskabsprogrammet Dinero der er udviklet af samme hold der står bag Amino.  Dinero er et regnskabsprogram du gratis kan anvende til at sende fakturaer og blev introduceret i foråret 2013. Om kort tid kommer der en mere avanceret løsning som man kan vælge at betale for. De vokser meget stærkt takket være deres community platform.

Community marketing er omdrejningspunktet for de fleste succesfulde software as a service virksomheder der anvender freemium (Free/premium = freemium) som forretningsmodel. (Gode eksempler her er Dropbox, ZenDesk, Expensify).

Så hvordan laver du et community og hvorfor skal du gøre det? Det handler om at starte en bevægelse. I Aminos tilfælde startede man med en stort set tom "skal" og opfandt spørgsmål og svar. Det tiltrak den første bruger. Herefter kom der flere til. Efterhånden udviklede det sig.

Denne video af  Derek Sivers viser meget præcist hvordan processen foregår:


Spørgsmålet du skal stille i din virksomhed er: Hvem skal du danse med?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar