søndag den 27. oktober 2013

Fem tips til dit mobile website

Ved du hvor mange af de besøgende på dit website der besøger dig fra en mobil telefon? 

I 2011 var det måske under 10%. Sådan er det ikke mere.

Med al sandsynlighed er det mere end 50 % af alle besøgende på dit website der ser dine services og produkter fra en mobil. 

Medmindre dit website tilpasser sig automatisk til mobilen får dine kunde måske en noget uheldig oplevelse af dit site. Det kan være svært at zoome og ramme de forskellige links, finde kontakte info og måske finde din fysiske butik på et kort. Du har en række muligheder for at tilbyde dine kunder en optimeret version af dit website. 

Her er 5 tips du bør overveje:

1. Kan mit nuværende website tilpasses med responsive design? Responsive design er en tekonologi hvor dit website system "lytter" på den besøgende. Kommer han fra en mobil? Hvis ja så vises en optimeret version der er egnet til mobilen. Hvis din nuværende udbyder ikke tilbyder dette bør du overveje at få udviklet en seperat mobil løsning. 

2. Hvilket primært formål søger dine kunde at løse når de besøger dig fra en mobil? Skal han finde din fysiske butik? Hvis ja så kan du passende tilbyde et kort der anvender mobilens indbyggede gps. På den måde kan kunden med få tryk få en gå/kørselsvejledning til dig. 

3. Skal kunden ringe til dig? Hvis ja så lav en knap der automatisk ringer op - kunden står jo med mobiltelefonen i hånden.

4. Har du selv besøgt din hjemmeside fra en mobil? Sæt dig i kundens sted. Er det nemt at finde kontaktoplysninger? Skal man scrolle og zoome? Er det svært at trykke på links? 

5. Husk dit nyhedsbrev. Gør det nemt og enkelt for kunden at tilmelde sig dit nyhedsbrev på dit mobil site. Lad være med at spørge om mere end emailadresse i din tilmeldingsformular. Gør det enkelt for kunden ved sign-up. Så kan du altid bede om mere information ved en senere lejlighed.

Har du spørgsmål omkring mobilsites er du velkommen til at skrive nedenfor eller kontakte mig. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar