onsdag den 9. oktober 2013

Undgå sex, penge og gratis ting

Spam opstår i alle de kanaler vi anvender til kommunikation.

Da alle havde en almindelig telefon var telemarketing svaret på spam. Efterhånden som de almindelige telefoner er døde kom der en erstatning. E-mailen. Med det samme opstod en ny omgang spam.

I dag er vi efterhånden så gode til at håndtere spam i vores indboks via filtre. Googles seneste tab funktion der sorterer alle promotions ud hjælper os med at holde spam væk.

De seneste år er der kommet en række nye kommunikationskanaler. Og historien gentager sig. En ny kommunikationskanal åbner muligheden for ny spam.

Social netværk som facebook, Twitter, LinkedIn, YouTube osv. har oplevet en markant stigning i spam de seneste 6 mdr. Hvorfor denne stigning?

De social netværk er enhver spammers drøm. Med adgang til dine personlige oplysninger, social graf og viral trafik kan der nemt tjenes penge. På Facebook alene tjener spammere mere end 1 milliard kr.

Styrken ved social spam ligger i netværket. Når du klikker på noget spam relateret vises det med det samme for dine venner og deres venner. På kort tid kan man tænde en steppebrand.

Du har sikkert oplevet det samme som mig, nemlig at man pludselig ser et billede fra en ven i aktivitetsstrømmen på Facebook. "Din ven Joe syntes godt om et billede" Opslaget er evt. pirret med lidt halvnøgne kvinder eller en underlig situation udspiller sig på billedet. Klikker du sidder du i saksen. Hvordan undgår du dette? Hvor svært det end måtte være så skal du som tommelfingerregel undgå at klikke på ting der lover dig sex, penge eller gratis ting. :-)

Firmaet Nexgate der er specialtiseret i at sikre virksomheder mod misbrug af social kanaler har lavet denne rapport.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar