torsdag den 27. januar 2011

Lead pleje gennem drip campaigns

Som du sikkert har erfaret, er det ofte svært for sælgerne at få en dialog i gang med leads. Faktisk er der undersøgelser der viser, at mere end 85 procent af de leads sælgerne modtager aldrig bliver til noget.

Sælgerne forsøger at få kontakt flere gange. Often uden held. Andre gange lykkes det med kontakten, men kunden er ikke klar til at købe. Derfor strander mange leads i denne fase. Skulle leadet på et tidspunkt besøge dit website eller klikke på en mail i dit nyhedsbrev, så har sælgeren oftest ingen mulighed for at vide dette. Og hvad ingen ved - ja det følger ingen op på. Det kan du lave om på.

Med en marketing automation løsning kan du placere dine ikke-salgsklare leads i et "plejeprogram". Ideen er at du påvirker dem gennem 1:1 budskaber der er timet og tilrettelagt. Det kan f.eks. ske gennem e-mail eller direct mail. Og hele forløbet sker automatisk.

Alle links og call to action i dit marketing materiale trackes individuelt på dine leads og dine sælgere modtager automatisk besked når et lead viser interesse i form af klik, downloads, udfyldelse af formularer osv.

Ved at automatisere dit lead plejeprogram kvalificere du dine leads. Samtidig frigør du vigtig tid hos salg og marketing da disse processer som ofte bliver udført manuelt.

Du kan også opsætte betingede felter til gradvist at opnå større indsigt og viden om dine leads mens plejeprogrammet løber.
I stedet for at skræmme dine leads væk med lange formularer kan du tilpasse dine formularer til gradvist at bede om mere information. Du kan sammeligne dette med en date. Ved første møde fortæller du kun overordnet om dig selv og hvis i bliver enige om at mødes igen - ja så fortæller du lidt mere.

På samme måde behandler vi vores leads online. Eksempelvis kan du bede om navn, email og firma i den første formular kunden udfylder på dit website. Næste gang kunden besøger dit website beder du om lidt mere information - f.eks. titel, afdeling. Ved næste kontakt spørges måske indtil købsfasen.

En marketing automation løsning sørger automatisk for at vise de korrekte felter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar