torsdag den 29. december 2011

9 tips til facebook marketing

1. Anvend video og billeder
Billeder og video fungerer godt på facebook. De fleste brugere foretrækker at se frem for at læse. Derfor: frem med de fede billeder og videoer. Det virker.

2. Fangating"Du vil gerne være med i hulen, ik Mulle?" Citatet er fra filmen Zappa hvor Mulle skal æde en skovsnegel for at komme med i klubben og ikke mindst få sin rokkopude igen.

Så svært behøver du ikke gøre det for dine fans på facebook, men du kan bede dem om at blive fan af dine side for at få adgang til "klubben". Det kaldes også fangating.

Giv dine fans særligt indhold der er reserveret dem. Med fangating kan du vise indhold til ikke fans og fans. Det er forholdsvis nemt at sætte op hvis du anvender rette teknologi. F.eks. kan eMarketeer lave det automatisk for dig.


3. Vær ægte
Facebook er et socialt netværk. Husk det. Traditionel markedsføring fungerer ikke på Facebook. Sig tak og opfør dig som et menneske. Tak dine fans for svar og deltagelse på din side. Spørg dem om gode råd og ting der ikke nødvendigvis er relateret til dit produkt. Vis mennesket bag virksomheden og bed dem dele personlige historier.

4. Frygt ikke
Du skal ikke være bekymret over negative kommentarer på din side. Ofte vil andre fans besvare de posts der kommer hvilket er mange gange bedre end du selv gør det. Vil du yde kundeservice via din side så vil du se at andre kunder tit kan hjælpe. Husk du kan ikke kontrollere den dialog der er om dit brand eller din virksomhed, men du kan deltage og på den måde vise dit engagement.


5. Spørg dine fans
Vil du have din fans til at give deres mening tilkende? Vil du have dem til at dele deres indhold med dig? Så spørg dem.. Du vil bliver overrasket over hvor mange der svarer og deltager.


6. Få en nem URL brugerne kan huske
Hvilken af disse er nemmest at huske:

1. www.facebook.com/minside

eller

2. http://www.facebook.com/pages/someone/verylong/willforget/108749969203752?sk=app_4949752878 ?

Få din egen facebook URL her

7. Gør det nemt for brugerne at dele
Hvis dine fans holder af dig og dit indhold så gør det nemt for dem at dele det med andre. Det kan du gøre ved at skabe indhold der opfordre til at blive delt via share buttons og lignende.

8. Brug konkurrencer og tilbud til at skabe aktivitet
Giv dine kunder en grund til at blive fan gennem konkurrencer og tilbud. Gør konkurrencer relevante for dit produkt og firma.

F.eks kan jeg ikke anbefale at du udlodder en iPad som gevinst hvis du sælger biler. Du vil få alt for mange "fake" fans som blot deltager for chancen for at vinde et generisk produkt som en iPad. Dem har du ikke brug for.

Sælger du rejser så giv dine kunder mulighed for at vinde en rejse, en rejseguide eller lignende. På den måde tiltrækker du fans som er mere "tro" mod det du udbyder og som har en interesse i at komme tilbage til din side.

Sælger du rådgivning så tilbyd en gratis konsultation eller en rapport.

Du kunne også tilbyde særlige fordele i form af ugetilbud og vouchers.


9 . Kig hele vejen rundt
Kunderne finder dig ikke automatisk. For at få succes med din facebook side så kig hele vejen rundt på dine berøringspunkter.
Hvor møder du dem? Når du møder dem husker du at fortælle du er på facebook?

Skriv din facebook url på dit website, din e- mail signatur, i dit nyhedsbrev, dine brochure, visitkort, ved events osv.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar