tirsdag den 25. juni 2013

Data handler om tillid og relation.

Ved du hvor dine data er? Det korte svar er over det hele. 

Er du medlem af Coop Plus? Eller hvad med Club Matas? SAS Eurobonus? Ja? Butikskæderne ved mere om dine indkøbsvaner end du selv gør. 

Hvad med din bank? de sidste 15 år er al bankvæsen blevet digitaliseret. Din bank  ved alt om dig. Alle transaktioner - f.eks hvor meget du bruger på at spise ude, købe dagligvarer osv.

Som forbruger er det naturligt at stille spørgsmålet: har jeg tillid til de virksomheder der har mine data? 

I følge en amerikansk undersøgelse så er 87 procent villige til at dele deres data med banken. Kun 58 procent er villige til at dele deres sundhedsdata med deres doktor. 

I USA er der naturligvis en bekymring ved at fortælle om helbredsdata i forhold til prisen på sundhedsforsikringer hvor de fleste er forsikret via private forsikringer. Fortæller man for meget risikerer man at blive straffet med en højete præmie på forsikringen.

Mens de fleste forventer at banken holder øje med alle transaktioner på kontoen så vi ikke bliver snydt så er vi ikke så interesserede i at fortælle vores doktor omkring vores helbred og sygdomshistorik. 

Desuden er sygehusvæsenet langt fra så digitaliseret som f.ex bank væsen o lign. 

For både private som offentlige virksomheder er det afgørende at data udvekslingen er baseret på tillid.

Hvis du indsamler dine kunders data så skal du fortælle hvorfor. Vigtigst af alt du skal ikke bare udnytte dine kunders data for egen vindings skyld. Det handler om at bygge tillid. Tænk på det som en konto hvor der er " kundetillidskroner" på. Hvis du kun hæver på kontoen så går du fallit. Udnytter du kun data ved at bombe mig med tilbud der giver dig fordele så siger jeg farvel og tak.

De fleste virksomheder der i dag indsamler mine data forstår ikke ovenstående princip.

De indsamler en masse data om mig men jeg får meget lidt igen. 

Internettet har ændret marketing og reklame for altid. Firmaer, offentlige virksomheder og staten kan have en digital relation med alle og enhver af deres kunder. 

Derfor kan man ikke ignore sure kunder.

Kundens problem skal løses. Kunden skal belønnes med eksklusive services og andre målbare fordele for at styrke villigheden til at dele information.

Skal du vide mere om din kunde skal du have hans tillid. 

Big data og frække buzz words
Mine kolleger i marketing/online branchen taler meget om "Big data" og andre buzz words. Det det sker i øjeblikket handler dog primært om noget helt andet. Tillid. Skal du have min data skal jeg have noget igen. Jeg vil vide hvordan jeg kan få fordele ved at fortælle dig noget om mig.

Der er tale om en social reformation der åbner for nye fortetningsmodeller. Har du min tillid kan vi have en dybere relation. 

Vis mig du bruger den viden du har om mig til noget vi begge vinder på. Hvis du gør det så kan vi udvide vores relation.

(Nedenstående er fra Royal Canin hvor man arbejder aktivt med 1:1 dialog med hunde og katteejere og hvor tillid og belønning er i fokus. Jeg arbejder som konsulent og rådgiver for Royal Canin)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar