torsdag den 6. marts 2014

7 grunde til at anskaffe et marketing automation system


Personligt kan jeg ikke lide at bruge penge på software.

Det er et middel til at opnå et mål og ofte er det svært at se hvordan min investering I software skal bidrage til omsætning eller effektivitet og nedbringelse af omkostninger.

Selv med marketing automation software hvor hele ideen er at gøre din marketing indsats mere strømlinet og dermed nedbringe omkostninger samtidig med du øger din salgspipeline kan det måske være svært at finde at finde budgettet for at komme I  gang.

Hvis nogen I din virksomhed mangler at blive overbevist om værdien af marketing automation er her syv grunde der er testet mod virkeligheden.


1. Lav beregningen
Bevis hvad en stigningen I udvalgte nøgletal og salgspipeline kan gøre for salg og omsætningsvækst. Undgå at tale om marketing automation I sig selv. At arbejde mere effektivt med færre resourcer er interessant. Men det er endnu mere interessant at se på øget respons  og større volume af  engagerede prospects og leads til din salgsafdeling. Og ikke mindst mere omsætning. Prøv at bygge en simple model der viser hvordan en forbedring  af udvalgte nøgletal kan påvirke forrretningen.

2. Referencer
Når du vælger leverandør så spørg om casesstudies. Hvad har andre I din branche opnået? Det giver dig en god ide om hvad du kan forvente.

3. Tænk på retention – og ikke kun akkvisation
Der er absolut ingen grund til kun at bygge din case for marketing automation på leadtilgang. De fleste marketing automation løsninger kan håndtere hele kundecyklusen inklusive den relationsdialog der sker når kunden er ombord.

4. Vis eksempler på rapporter og data
Få fat I eksempler på rapporter og data som du kan trække fra et marketing automation system. Dette viser du til marketingafdelingen og salg. På den måde får de I et indblik i mulighederne.

5. Domain og blacklist risiko
Hvis du bliver ved med at lave batch and blast  e-mail marketing så sætter du hele din virksomheds domæne ry over styr.  Internetudbydere og email delivery lister kan gøre livet surt for din virksomheds almindelig kommunikation og selve jeres domæne. 

Ved at anvende et marketing automation kan du undgå batch and blast da det systemet laver intelligent multitrack marketing hvor rette budskab sendes på rette tidspunkt. Truslen om blacklistning er reel så uanset hvad er du nødt til at gøre op med "batch and blast" mentaliteten. Desuden vil dine kunder værdsætte det.

6. Flere emails – ikke færre

Jeg hører mange der siger at de ikke har behov for marketing automation software men at de blot skal have gjort deres batch and blast strategier bedre.

Som regel betyder dette blot at man forsøger at opdele ens lister mere men det løser ikke problemet. De propects der er I pipelinen får allerede for mange emails. Bliver du ved med at sende på den måde så lukker de ørene – og ultimativt afmelder de sig fra at høre fra dig.

Med multitracking I et marketing automation system  kan du øge din email volume samtidig med du sikrer at det rette budskab rammer det rette prospect. Øget volume og response rater er guld værd for dit salgsteam og ledelsen.

7. Besparelse I marketing på lang sigt
Der findes flere virksomheder som jeg har samarbejdet med der har været I stand til at nedbringe omkostninger til både interne ressourcer såvel som eksterne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar