torsdag den 18. marts 2010

Lead scoring - Optimer dine sælgers tid

Forstil dig, at din sælger har 50 leads der skal følges op på. Han ved at 5 af dem er "hotte" leads baseret på telefonsamtaler eller email og giver dem derfor sin fulde opmærksomhed. Det efterlader ham med 45 leads som han har begrænset viden om. Han kan vælge at bruge sin tid på det enkelte leads udfra deres profilfelter, men dette vil ofte være rent gætteri. Chancen for at ramme plet er afgjort af tilfældigheder.

Ved at lave automatisk leadscoring baseret på aktiviteter på dit website kan du få facts og objektive data i en ellers subjektiv salgsproces. Din sælger kan få et hurtigt overblik over listen med leads og prioritere dem baseret på score. Herefter kan han følge op på dem med største potentiale og muligheder.

Samtidig kan du sikre at leads, der ikke når en vis score bliver sat på et "lead pleje" program for modne dem inden de sendes videre til salg.
Når leadet så reagerer på pleje programmet og scoren øges kan de automatisk blive leveret til sælgeren for opfølgning.

Marketing automation kan også hjælpe med at nedbringe glemte eller forladte leads. Et eksempel: Et lead har været passivt i uger eller måneder. Nu genbesøger hun dit website eller klikker på et link i en marketing email du tidligere har sendt. På den baggrund øges hendes score og din sælger kan automatisk blive informeret om hændelsen og lave opfølgning.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar