tirsdag den 19. oktober 2010

Spørger du om mere end du bør?

Jeg oplever det gang på gang.
For at modtage et nyhedsbrev skal jeg udfylde mit fornavn, efternavn, telefon nummer, adresse, min alder, navnet på min hund og alt muligt andet ligegyldigt gøgl.

Hvad skal du med mit telefon nr? Har du tænkt at ringe til mig. No way! Min adresse? Jeg er ikke så langt endnu. Du skal ikke sende mig noget. Jo på email - og derfor kan du få min email adresse og måske mit fornavn. Ikke mere.

Naturligvis skal du have mere information hvis det at jeg giver dig mine informationer tilføjer mig værdi. Men glem drømmene om at lave demografiske analyser på baggrund af en sign-up til dit nyhedsbrev.

Her er en B2B løsning der kan hjælpe dig med at målrette dine nyhedsbreve og få mere information om dine modtagerer: Efter sign-up sender du en bekræftelsesemail hvor du f.eks skriver følgende:

Tusind tak for din tillid og dit ønske om at modtage vores nyhedsbrev. Vi gør vores bedste for at sende dig relevant viden der kan gøre en forskel i din forretning. For at kunne sende dig så relevant information som muligt vil vi høre om hvilken branche du arbejder med? På den måde kan vi målrette vores nyhedsbreve og sende dig mere relevant information for din branche.


Og lad være med at lave dobbelt opt-in (hvor du sender et link kunden skal klikke på for at bekræfte tilmeldingen). Du mister modtagere på dette. 50% af alle der løfter armen og siger ja tak til dit nyhedsbrev får aldrig klikket på det bekræftelseslink du sender dem. Det er en skam. I skulle jo lige til at starte en dialog.

Når dialogen er startet så husk at gøre det lige så nemt at afslutte den hvis kunden ønsker det. Altid link til afmeld i hver email. Og så gør det ikke noget at du har humor.

Nedenfor en tekst fra et nyhedsbreve jeg modtager. De linker til en form hvor jeg kan komme med forslag og kommentarer. Dialogen kan fortsætte.

We send you Photojojo because we love you.

We take criticism really, really well.
We also take praise pretty well.
(Send us love/hate notes!)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar